B11 just stopped working


#1

Hello I have been using a B11 for about a year. For some reason the link is not working anymore. I just stopped working. I don’t see anything on the logs. I can get into the GUI, all the configuration parameters are correct. Anyone with the b11 that is experiencing the same ?
I contacted my vendor and because I purchased it 1.5 years ago, I’m out of warranty… =(
I had a very bad experience with my customers because I was down for almost a day!
Any help will be appreciated.


#2

What has Mimosa support said?
Could it have gotten out of alignment?
Are you able to reach the GUI on both sides of the link through the link?
Can you post some pictures?


#3

Hello Nahum,
I’m sorry you are having trouble with your B11 link. We have created case 18566 to track this issue and we will be following up shortly. Please provide us more information on the link (S/N, firmware version, any changes) by responding to the email you should have received from Mimosa Support. We appreciate your patience as we work to resolve the problems with your radios.


#4

no support at all, very dissapointed really.

on the otherhand, the alignment is just perfect, I installed a AFX11 from ubiquiti and that is how I’m working.

Best Regards,

Nahúm Alejandro Perez
Network Engineer

US Office: 956.791.6000 Ext 3710

MX Office: +52.81.4170.8497

Direct Line: 956.898.3710

Cell: 956.236.4772


#5

Hi Nahum,
Apologies for the delay in responding to this Community post. At Mimosa we are fully committed to addressing all our Customer’s issues and concerns. For urgent problems like the one you are experiencing, please contact us directly by going to https://mimosa.co/support. We are looking forward to receiving all the information on the issue you are experiencing with your B11 link.
Best regards,
Hector Mayorga


#6

FIRMWARE: 1.4.6

S/N1: 11-1385-4504

S/N2: 11-1285-7253

They were aligned correctly, something happened to them…

Best Regards,

Nahúm Alejandro Perez
Network Engineer

US Office: 956.791.6000 Ext 3710

MX Office: +52.81.4170.8497

Direct Line: 956.898.3710

Cell: 956.236.4772


#7

Hector, the link just stopped working, we tought it was an alignment issue, but they were perfectly aligned, we even undated the firmware, reviewed the frequencies, etc…
everything is correctly configured. for backup we used a b5, it worked great, but now I had to switch to an AFX11 that a friend of mine is letting me use while i get some funds.

We are a very small and starting the wisp services… I really cant afford buying two new radios, and I really got disappointed when my vendor told me that the warranty was expired already.

Hope you can help me, I really loved my radios.

Best Regards,

Nahúm Alejandro Perez
Network Engineer

US Office: 956.791.6000 Ext 3710

MX Office: +52.81.4170.8497

Direct Line: 956.898.3710

Cell: 956.236.4772


#8

so the AFX11 are in the same location as the B11s? If so then we can rule out an obstruction poping up (I worry about it all the time, we have farmers setup stacks of hay or Semi Truck Trailers infront of their home antennas all the time)

Is either B11 able to “Hear” the AFX11? Our B11 can hear several other links in the area when we look at the Spectrum Analyzer. I would be curious if either end of the link can hear anything.

Barring those questions I am at a loss. Looks like Mimosa Support is coming through, I have had pretty good experiences with them. Good luck. Let us know what happened and what diagnostics you did to figure it out.


#9

No obstructions at all, the afx11 is working very good. I just tried once again to link the two b11 together and it looks like they even dont have signal…
I can see the b11 from my afx11

Best Regards,

Nahúm Alejandro Perez
Network Engineer

US Office: 956.791.6000 Ext 3710

MX Office: +52.81.4170.8497

Direct Line: 956.898.3710

Cell: 956.236.4772


#10

Hi Nahum, thank you for the information. We sent some more questions to your registered address (@np-networks.com). Please let me know if that is the right one. Thanks, Hector


#11

That’s the right one


#12

Hector, i never received the email requesting more information, i just want to know what is wrong with my radios, I’m going to wispamerica next week for to see all the mimosa products, but right now, I dont have the feeling that the mimosa radios are reliables. My b11 are just 1 year old… and they are no longer working.

Best Regards,

Nahúm Alejandro Perez
Network Engineer

US Office: 956.791.6000 Ext 3710

MX Office: +52.81.4170.8497

Direct Line: 956.898.3710

Cell: 956.236.4772


#13

We have sent you emails at alejandro@np-networks.com . Is the the correct address or is there a different email address we should be contacting you at?


#14

yes

Best Regards,

Nahúm Alejandro Perez
Network Engineer

US Office: 956.791.6000 Ext 3710

MX Office: +52.81.4170.8497

Direct Line: 956.898.3710

Cell: 956.236.4772


#15

Trolling? :confused:


#16

Hello Nahum,

I tried calling you earlier at all your numbers but couldn’t reach you. It seems that your email system may be blocking emails coming from salesforce.com, our online ticketing system. Apologies for that!

We want to make sure we have a solution for your B11 link when we meet at WISPAmerica, I’ll be at the Mimosa booth, I’m looking forward to meeting you.

Please contact us at support@mimosa.co or by calling our HQ at +1-408-628-1277 extension 5, or chat with us at https://mimosa.co/support.

Thank you very much for your patience as we work this issue.

Hector


#17

A post was split to a new topic: B5 Reset Procedure